Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης

Καλεί όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση ο πρωθυπουργός

«Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας».

Πολυτεχνείο: Στη Σακελλαροπούλου αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

«Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη για τους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο.
 
Φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους.
 
Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε αλλά και το κοινό καλό.
 
Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα. 
 
Απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας.
 
Γιατί κυρίως αυτή μας επιβάλλει, φέτος, να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της: Προφυλάσσοντας την υγεία όλων.
 
Ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας.
 
Η απόφαση να μη γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο.

Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας.
 
Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.
 
Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.
 
Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο.
 
Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς να πάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αφού απαγορεύεται άνω των 4 ατόμων;

Για φαρισαϊσμό κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως ο ίδιος δημιούργησε τον διχασμό και αναρωτιέται πως θα υλοποιηθεί η πρότασή του για λιτή επίσκεψη των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Πολυτεχνείο την 17η Νοεμβρίου, αφού «προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού.

Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε. Και για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης. 

Ωστόσο, η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε.

Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά 

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά για να την ενημερώσει για τους λόγους, που οδήγησαν την κυβέρνηση στις αποφάσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν έπρεπε να έχει πολώσει το κλίμα και έκανε λόγο για λάθος το χειρισμούς που έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top