Παπαθανάσης: Aνοίγει η εστίαση και το λιανεμπόριο την 1η Δεκεμβρίου

Αυστηρά μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων

«Το σχέδιο είναι να ανοίξει η αγορά την 1η Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται και αναμένεται να υπάρξει σοβαρή μείωση της διασποράς.

Μητσοτάκης: Δώρο Χριστουγέννων - επιβράβευση σε εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον υπουργό, εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν κατόπιν εισήγησης των λοιμωξιολόγων και με αυστηρά μέτρα, όσον αφορά τα άτομα που μπορούν να βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους. 

«Το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της Άνοιξης. Δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Όσον αφορά το εάν θα συνεχιστεί η υποχρέωση αποστολής SMS από τους πολίτες, ο υπουργός σημείωσε πως αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας την τελευταία εβδομάδα του lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση είναι κλειστή στην Αττική και τη βόρεια Ελλάδα από τις 3 Νοεμβρίου, πριν την επιβολή καθολικού lockdown το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Επιδότηση για αγορά θερμαντικών σωμάτων σε εστίαση

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος.

Κορωνοϊός: Νέο πρόγραμμα επιδότησης θερμαντικών σωμάτων για εστίαση

«Σαφώς θέλουμε να λειτουργήσουν οι εξωτερικοί χώροι όσοι γίνεται», ξεκαθάρισε.

Όπως δήλωσε προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η επιδότηση θα έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα αφορά και θερμαντικά σώματα, που έχουν αγοραστεί από τον Φεβρουάριο του 2020.

Πώς λειτούργησαν οι εσωτερικοί χώροι μετά την πρώτη καραντίνα

Η επανεκκίνηση της εστίασης, μετά το πρώτο lockdown, είχε γίνει σε δύο στάδια.

Η επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων, καφέ, μπαρ, κλπ, είχε γίνει από το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Τα μέτρα προέβλεπαν μέγιστο αριθμό πελατών εντός των καταστημάτων με βάση το μέγεθος του χώρου (ένας πελάτης ανά 2,2 τετραγωνικά μέτρα), αλλά και απόσταση 1,80 μέτρων για τραπέζια με καρέκλες ή 0,90 μέτρων για τραπέζια ορθίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top