Κορωνοϊός: Νέο πρόγραμμα επιδότησης θερμαντικών σωμάτων για εστίαση

Γεωργιάδης: Κρατάμε δυνάμεις και για το χειρότερο σενάριο

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου για την κλάδο της εστίασης, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξανδρου Χαρίτση με θέμα: «Δημιουργία στοχευμένου προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τον κλάδο της εστίασης», το πρόγραμμα ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ και έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι δε θα μπορούμε να αγοράζουμε πλέον από το σούπερ μάρκετ

Θα έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα αφορά και θερμαντικά σώματα, που έχουν αγοραστεί από τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την πανδημία του κορωνοϊού «παγκόσμια καταιγίδα», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως εάν είχαν ακούσει τις προτάσεις της τον Μάρτιο, «η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει και δε θα είχαμε ευρώ να δώσουμε σε κανέναν».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει η καραντίνα, σημειώνοντας πως «έχουμε ακόμη δρόμο για να καταλήξουμε πόση θα είναι η ζημιά, δίνουμε ασταμάτητα ρευστότητα στις επιχειρήσεις».

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Να κάνουμε συζήτηση επί ρεαλιστικών προτάσεων. Κρατάμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την οικονομία και στο χειρότερο σενάριο», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top