Ηλιόπουλος: Πώς καταρρέει το σύστημα με 1.200 ΜΕΘ και 190 διασωληνωμένους;

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης με ευθύνη της κυβέρνησης», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ionian TV, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ασκήσει πολιτικές που λεηλατούν την κοινωνία και πρόσθεσε: «Αυτή  τη στιγμή με βάση τα επίσημα στοιχεία, εν μέσω πανδημίας, στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι. Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην ακύρωση του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, εκτοπίζοντας ουσιαστικά όσους ασθενείς δεν πάσχουν από κορωνοϊό».

Λάδι στη φωτιά από Πολάκη: Σας έχω, δε με έχετε!

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, «γιατί παραμένει κολλημένη στις προεκλογικές της ιδεοληψίες, γιατί την επόμενη μέρα θέλει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία».

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα μέτρα προστασίας αστυνομικών από Covid-19

Ο κ. Ηλιόπουλος αναρωτήθηκε «πώς γίνεται ένα σύστημα που έχει 1.200 ΜΕΘ, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη, να καταρρέει με 190 διασωληνωμένους. Φαίνεται ότι τα νούμερα της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας, κάλεσε να επιταχθούν εδώ και τώρα οι ιδιωτικές ΜΕΘ, καθώς «δεν γίνεται, εν μέσω πανδημίας, η ημερήσια αποζημίωση για τις ΜΕΘ των ιδιωτών να έχει φτάσει στα 1.700 ευρώ, δηλαδή συγκρίσιμη με όσα πληρώνεται μηνιαία ένας γιατρός στο ΕΣΥ», ενώ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά ούτε στη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ, «το 1/3 των οποίων τα πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top