Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα μέτρα προστασίας αστυνομικών από Covid-19

Και τροπολογία για τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

αστυνομικός μάσκα έλεγχοι

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα προστασίας της υγείας των αστυνομικών κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Σπίρτζη και του βουλευτή Ηλείας Χρήστου Καλαματιανού.

Τσίπρας στο Star: Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή  

Θέμα της ερώτησης είναι η «Έλλειψη μέτρων προστασίας και υγειονομικών ελέγχων, για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που υπηρετεί σε όλες τις υπηρεσίες της επικράτειας». Όπως αναφέρουν, «Οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, αποδεικνύουν την παντελή απουσία κυβερνητικής μέριμνας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κρατουμένων».

Την ερώτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, ενώ οι βουλευτές με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητούν την προσκόμιση των εγγράφων που κοινοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα αστυνομικά τμήματα, στις υπηρεσίες της αστυνομίας και στα καταστήματα κράτησης και τα έγγραφα εντολών και οδηγιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τσίπρας στο Star για Πολάκη και «γλέντι καραντίνας»: Αρνητική η εικόνα του

Και τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Τροπολογία με θέμα την "Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες" κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρώτους υπογράφοντες τους Χάρη Μαμουλάκη και Ανδρέα Ξανθό. Το πρωί, η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη είχε προαναγγείλει την κατάθεση της τροπολογίας, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φέρει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών, πρέπει να γνωρίζουμε τις εισηγήσεις τους».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας: «Η τήρηση και η διεύρυνση των αρχών της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δηλαδή του συλλογικού οργάνου που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας και δρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας από τον κορονοϊό (covid-19), θα παρέχει μεγαλύτερη δημοσιότητα και διάχυση στο κοινό των πορισμάτων, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και των απόψεων των επιστημόνων, ενώ θα συμβάλλει στην διαυγή αποτύπωση της ανεξαρτησίας του ως άνω επιστημονικού φορέα, καθώς και στη βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου των κομμάτων, ως βασικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top