Μητσοτάκης: Κρίσιμες οι επόμενες 10 μέρες - Μη χαλαρώσουμε λόγω εμβολίου

«Να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν»

«Θα είμαι από τους πρώτους, που θα κάνουν το εμβόλιο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον John Defterios, με την οποία άνοιξε τις εργασίες της 5ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών, που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού με επιτυχία, συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός για τη διανομή του εμβολίου και τις τεχνικές προδιαγραφές, που συνεπάγεται αυτό, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν.

Μητσοτάκης: Θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι απαιτείται συνέπεια, ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων.

Μύθοι και αλήθειες για το εμβόλιο: 8+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησε στην επιβολή lockdown για τρεις εβδομάδες.

Ανοίγει ο δρόμος για παράταση της καραντίνας

Τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες κι ότι στόχος είναι να αποδώσουν τα μέτρα.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να έχουν επιβάλει είτε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, είτε lockdown που αφήνει μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και τα σχολεία σε λειτουργία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top