Ανοίγει ο δρόμος για παράταση της καραντίνας

Νέο ρεκόρ με 41 θανάτους σε μία ημέρα

Να τηρήσουμε τα μέτρα, για να αποφύγουμε παράταση του lockdown, κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Τις επιφυλάξεις τους για το εάν οι τρεις εβδομάδες καραντίνας θα αποδειχθούν αρκετές για να «φρενάρει» η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Με τα κρούσματα να σημειώνουν μικρή μείωση τη Δευτέρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών προβληματίζει έντονα, ειδικά από τη στιγμή που η απόδοση των μέτρων θα φανεί μετά από περίπου 10 μέρες.

Πιθανή η παράταση της καραντίνας: «Στόχος είναι να ανοίξουμε τις γιορτές»

Κορωνοϊός: Το plan B είναι νέα καραντίνα τον Ιανουάριο του 2021

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Ελλάδα κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων με 41 νεκρούς.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι το lockdown να μην «πιάσει» Δεκέμβριο, ώστε τον μήνα των εορτών να κινηθεί η αγορά, που τόσο έχει πιεστεί τους προηγούμενους μήνες.

Κορωνοϊός: Ποιο είναι το μειονέκτημα του εμβολίου της Pfizer

Ωστόσο, υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο για παράταση της καραντίνας, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, εάν χρειαστεί.

Μητσοτάκης: Θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο

Προειδοποίηση Πέτσα: Να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην παραταθεί το lockdown

«Για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική, ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων, που ανακοινώθηκε», υπογράμμισε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε πιθανή παράταση της καραντίνας αναφέρθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην απογευματινή ενημέρωση, δίνοντας έμφαση στην κατάχρηση, που παρατηρήθηκε την Κυριακή το βράδυ με πάνω από 1 εκατομμύριο sms για άθληση.

«Στη διάρκεια των περιορισμών υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους. Κάθε προσπάθεια κατάχρησης τους όμως, μας απομακρύνει από τον στόχο μας και μας φέρνει πιο κοντά σε αυστηρότερα μέτρα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι να είναι σε «διαχειρίσιμα» επίπεδα ο αριθμός των διασωληνωμένων το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και φυσικά να αντιστραφεί η αυξητική τάση στον ημερήσιο αριθμό των νεκρών.

Διαφορετικά, η παράταση της καραντίνας και τον Δεκέμβριο μοιάζει αναπόφευκτη.

«Μπορεί να κάνουμε γιορτές με καραντίνα»

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να κάνουμε γιορτές με καραντίνα.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε», είπε, μιλώντας στο Open.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top