Πιθανή η παράταση της καραντίνας: «Στόχος είναι να ανοίξουμε τις γιορτές»

Όλα εξαρτώνται από την τήρηση ή μη των μέτρων

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για παράταση της καραντίνας για τον κορωνοϊό και τον Δεκέμβριο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να είναι ανοικτή η αγορά τον Δεκέμβριο, και ειδικά στις γιορτές, επισημαίνοντας ωστόσο πως «με σιγουριά δε λέμε τίποτα».

Κορωνοϊός: Πιέζεται έντονα το ΕΣΥ – 69 θάνατοι το τελευταίο 48ωρο

«Αν τα μέτρα τηρηθούν, ακριβώς επειδή κλείσαμε νωρίτερα, θα πάνε όλα καλά τον Δεκέμβριο. Θα έρθει πιθανόν και το εμβόλιο στα τέλη Δεκεμβρίου», τόνισε ο υπουργός, εξηγώντας πως «στόχος είναι να ανοίξουμε στις γιορτές».

«Εάν υποτεθεί ότι ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται ,γιατί έχουμε μία αρνητική εξέλιξη στην πανδημία, κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω, δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του», τόνισε 

Κορωνοϊός: Το plan B για νέα καραντίνα από το 2021

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως σε περίπτωση επέκτασης της καραντίνας, το κράτος θα θεσπίσει και νέα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση του επιχειρηματία και σεφ Άκη Πετρετζίκη για τις πρώτες Επιστρεπτέες Προκαταβολές, που δεν υπήρχε πρόβλεψη να χαρίζεται ένα μέρος του ποσού, όπως προβλέπεται τώρα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές, όταν έρθει η ώρα των πληρωμών.

Τέλος, αναφερόμενος στο δώρο Χριστουγέννων, είπε πως η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των επιχειρήσεων, ίσως δημιουργήσει έναν αλγόριθμο για να δίνει κάτι παραπάνω στους εργαζομένους, καθώς πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν τους πιο παραγωγικούς μήνες του έτους.

«Ωστόσο, δε γίνεται να μην επιβαρυνθεί καθόλου η επιχείρηση για τον εργαζόμενο», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top