Κορωνοϊός: Μέχρι πότε θα φοράμε τη μάσκα - Πότε θα βγούμε από το lockdown

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Μέχρι και την άνοιξη η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ στην καθημερινότητά μας. 

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 34 νεκρούς μόνο χθες

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος για μια ακόμα φορά έκανε έκκληση για να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αν τηρηθούν τα μέτρα, τότε θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε το παράδειγμα του Ισραήλ, όπου μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα κρούσματα από δέκα χιλιάδες έπεσαν σε τριψήφιο αριθμό. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 80.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και σε πρώτη φάση θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. 

Αναφερόμενος τέλος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε πως Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία και Τσεχία στέλνουν ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία γιατί έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους. 

Βασίλης Κικίλιας: Συνολικά λειτουργούν 1.046 ΜΕΘ στη χώρα

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει αυτή ακριβώς την εξέλιξη και τόνισε πως η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top