«Όχι» σε δίωξη Βαρουφάκη για απείθεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Για περίπτωση ανάλογη με της Αίγινας τον Απρίλιο του 2019

Γιάνης Βαρουφάκης

Την ομόφωνη απόφαση να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής να μην διωχθεί τελικά ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης, για το αδίκημα της απείθειας και μη επίδειξης εγγράφων (σε περίπτωση αντίστοιχη εκείνης της Αίγινας) έλαβε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

Τα κόμματα- για τους δικούς τους λόγους το καθένα- έκριναν πως δεν συντρέχουν λόγοι να αρθεί η ασυλία του βουλευτή, καθώς αντίστοιχη θέση είχαν λάβει και πριν από περίπου 20 μέρες στην έτερη σχετική δικογραφία.

 Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια, όπου η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία την τύχη της.

Είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον βουλευτή της ΝΔ, Αν. Κουτσούμπα το περασμένο καλοκαίρι λόγω της συμμετοχής του σε πανηγύρι, που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ωστόσο, η περίπτωση του βουλευτή δεν συζητήθηκε λόγω ελλιπών εγγράφων και αναμένεται να συζητηθει την ερχόμενη βδομάδα.

Τι είχε συμβεί στην Αίγινα τον Απρίλιο του 2019

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με λιμενικούς τον Απρίλιο του 2019, εν μέσω lockdown, όταν πήγε στην Αίγινα, δίχως να έχει το σχετικό έγγραφο για τη μετακίνησή του (επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους του νησιού).

Η λιμενική αρχή είχε συντάξει δικογραφία, ενώ ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

««Δυστυχώς, κατά την περίοδο της ισχύος των περιοριστικών μέτρων, αξιωματικοί του Λιμενικού υπέπεσαν, κατ’ εξακολούθηση, σε υπέρβαση καθήκοντος αμφισβητώντας το γεγονός ότι αρκούσε η απλή επίδειξη της βουλευτικής μου ταυτότητας κατά την επιστροφή μου από το Μέγαρο της Βουλής, μέσω Πειραιά, ακτοπλοϊκώς προς την Αίγινα», είχε πει ο κ. Βαρουφάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top