Θεοδωρικάκος: Καμία νομοθετική πρωτοβουλία για τον Μεγάλο Περίπατο

«Η κυβέρνηση σέβεται την αυτοτέλεια των ΟΤΑ»

Μεγάλος Περίπατος

Στον δήμο Αθηναίων εναπόκειται το εάν θα προχωρήσει το έργο του Μεγάλου Περιπάτου, καθώς, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για νομοθετική πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του, θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος - και σε ποιο βαθμό- τηρώντας όλους κανόνες δημόσιου λογιστικού», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί για το έργο, η απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως η κυβέρνηση σέβεται τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

«Βγήκε και δε βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος - Αλλάζει ξανά η Πανεπιστημίου

«Ερχόμαστε εδώ για να πετάξουμε 2 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να σας συνετίσει το ΣτΕ. Καταλαβαίνω ότι θέλετε τώρα να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και λέτε τώρα, σαν Πόντιος Πιλάτος, ότι αρμόδιος είναι ο δήμος», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή.

«Έχουμε μια τεράστια διαφορά. Εσείς διαλύσατε την τοπική αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική, εμείς πιστεύουμε στην αυτοτέλειά της», απάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η απόφαση του ΣτΕ για τον Μεγάλο Περίπατο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει λήψη μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ΣτΕ απέρριψε τη νομοθετική ρύθμιση, επειδή η εξουσιοδότηση για το έργο  στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα κυκλοφοριακά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Δηλαδή, το δικαστήριο έκρινε πως οι ρυθμίσεις δεν έπρεπε να στηριχθούν στις συγκεκριμένες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού αφορούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top