Την κατάθεση του πλοιάρχου του «Καλλιστώ» περιμένει το Πεντάγωνο  

Αποζημίωση από την ξένη εταιρεία θα διεκδικήσει το Πολεμικό Ναυτικό

Φως στα αίτια του ναυτικού ατυχήματος περιμένουν να δώσει η κατάθεση του κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό  Επιτελείο Ναυτικού. 

Σύγκρουση πλοίων: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του φορτηγού - Πώς έγινε το ατύχημα

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο,  η κατάθεση του έμπειρου Πλωτάρχη του "ΚΑΛΛΙΣΤΩ", θα δώσει όλες τις απαντήσεις για τη σύγκρουση, όπως εκτιμούν στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Όπως επισημαίνουν πάντως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία ότι την κύρια ευθύνη για το ατύχημα την έχει ο πλοίαρχος του εμπορικού. Ωστόσο ο Κυβερνήτης του "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" θα πρέπει να απαντήσει και στο γιατί δεν έκανε νωρίτερα τις απαιτούμενες ενέργειες αποφυγής της σύγκρουσης, αφού έβλεπε ξεκάθαρα για αρκετά λεπτά το γιγαντιαίο εμπορικό πλοίο να έρχεται κατά πάνω του. 

Υπουργείο Άμυνας: Τι πραγματικά ισχύει για την ακύρωση ασκήσεων  

Ο Κυβερνήτης θα καταθέσει τόσο στις λιμενικές αρχές που κάνουν την προανάκριση, όσο όμως και στις ανακριτικές αρχές του Πολεμικού Ναυτικού.

To Πολεμικό Ναυτικό πάντως εφόσον αποδειχθεί ότι την κύρια ευθύνη φέρει ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου σκέπτεται να κινηθεί νομικά, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το ναρκαλιευτικό μας έχει υποστεί τεράστια ζημιά και δεν επισκευάζεται.      


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top