Ηλιόπουλος: Κίνηση βαθιάς πολιτικής ουσίας η πρόταση δυσπίστίας

Κατηγορεί τη ΝΔ για κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας  

Νάσος Ηλιόπουλος

«Κίνηση βαθιάς πολιτικής ουσίας» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίας για το νομοσχέδιο του Πτωχευτικού Κώδικα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: Την Παρασκευή στις 6 μ.μ. ξεκινά η συζήτηση

«Η ΝΔ έρχεται να καταργήσει πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας και η πρόταση δυσπιστίας ήταν το ύστατο εργαλείο στα χέρια μας για να την αναγκάσουμε να συζητήσει στη Βουλή. Η άρση της προστασίας της 1η κατοικίας, που τελειώνει οριστικά -όπως η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατήγγειλε- υπήρξε ένα θέμα θαμμένο στα Μέσα Ενημέρωσης. Ούτε ο πρωθυπουργός δεν ήρθε να μιλήσει στη Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 FM ο κ. Ηλιόπουλος.

«Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, εν μέσω πανδημίας, με πρόβλεψη για ύφεση 8% τουλάχιστον, με 200.000 νέους ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες σε αναστολή εργασίας, με μισθούς που μειώνονται και με τζίρο που καταρρέει για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις τράπεζες να διαγράφουν χρέη σε εφοπλιστές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί να χάνει ο κόσμος τα σπίτια του», υπογράμμισε, ενώ επισήμανε ότι «ούτε το ΔΝΤ δεν τόλμησε να φέρει ένα τόσο ακραίο νομοσχέδιο για την 1η κατοικία». 

Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα ανακοίνωσε στη Βουλή ο Τσίπρας!

«Η Ελλάδα θα είναι διαφορετική την επόμενη μέρα. Θα δούμε εικόνες Ισπανίας και την αστυνομία να πετάει πολίτες από τα σπίτια»,  υποστήριξε στη συνέχεια ο εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατήγγειλε το «καθεστώς οικονομικής φυλακής που επιχειρεί να επιβάλλει η Ν.Δ., αντιμετωπίζοντας ως στρατηγικούς κακοπληρωτές όλα τα φυσικά πρόσωπα, ενώ το ίδιο τους το κόμμα χρωστάει πάνω από 300 εκατ. ευρώ!».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου εξήγησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο εν μέσω πανδημίας και «με μόνο 40 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική όπου ζει ο μισός μας πληθυσμός». «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσουμε την συνθήκη της πανδημίας ουσιαστικά», συνέχισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια», ασκώντας σφοδρή κριτική στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες: «Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση των τεστ, το 1/3 των οποίων τα πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες από την τσέπη τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top