Πού οφείλεται ο «ξαφνικός έρωτας» της Μόσχας για την Αθήνα 

Η επίθεση φιλίας της Ρωσίας και η επίσκεψη Λαβρόφ τη Δευτέρα

Ξαφνικός έρωτας Αθήνας- Μόσχας: Οι Ρώσοι κάνουν επίθεση φιλίας στη χώρα μας, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ τη Δευτέρα. Η Κατερίνα Τσαμούρη εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι συνέβη και άλλαξε η αγάπη του Πούτιν προς τον Ερντογάν. 

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κατέστρεψε το οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν

Η ψυχρολουσία στον Σουλτάνο με την υπενθύμισε ότι πριν από 193 χρόνια, ο τουρκικός στόλος ηττήθηκε από δυνάμεις της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στο Ναυαρίνο, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ήταν ενδεικτική της αλλαγής κλίματος, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Ρώσο ΥΠΕΞ  

Φυσικά, ούτε η ξαφνική επίσκεψή του Ρώσου ΥΠΕΞ μετά από 4 χρόνια είναι τυχαία ούτε οι "θερμές" αναρτήσεις της Μόσχας στα social media.

Οι Ρώσοι πρώτα απ' όλα ενδιαφέρονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό και τους ενοχλεί η επενδυτική παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή. Επίσης, θέλουν να τα έχουν καλά μαζί μας, για να έχουν μια ισχυρή φωνή στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Και φυσικά, στηρίζοντας εμάς, δείχνοντας δηλαδή πόσο αναβαθμισμένο ρόλο έχουμε στα μάτια τους,  στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία. 

Άλλωστε, οι σχέσεις Πούτιν-Ερντογάν δε διανύουν και την καλύτερη περίοδο, ειδικά από τη στιγμή που ο Σουλτάνος είπε να εμπλακεί στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο πλευρό των Αζέρων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top