Σύνοδος Κορυφής: Μάχη την Παρασκευή για την Τουρκία  – Τι ζητάμε  

Οι υπέρμαχοι της Ελλάδας και οι «φιλότουρκοι»  

Μεγάλη μάχη θα δώσει την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πετύχει την έμπρακτη καταδίκη της Τουρκίας.   

Mητσοτάκης: Σε ένα πράγμα είναι συνεπής η Τουρκία, στις προκλήσεις! 

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σήμερα ένας - ένας  οι αρχηγοί κυβερνήσεων έμπαιναν στη σύνοδο και εξέφραζαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα.

       Σύνοδος Κορυφής: Ενιαία στάση κατά της Τουρκίας ζητούν πρωθυπουργοί της ΕΕ          

Η χώρα μας ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις κυρώσεις, για να μη φτάσουμε ως τον Δεκέμβριο, όπως θέλουν κάποιοι Ευρωπαίοι, με αυτήν την επιθετική Τουρκία απέναντι και ακόμη να το συζητάμε.  

«Το καλό είναι ότι όσο η Τουρκία προκαλεί τόσο περισσότερους βάζει απέναντι. Σήμερα αγανάκτησαν πια και οι Γερμανοί» τόνισε η Κ. Μακρή.   

Τελεσίγραφο στους Τούρκους από Γαλλία και Γερμανία: Έχετε μία εβδομάδα

Επίσης στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκαν: Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν,  ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς, ο Σλοβένος, ο Βέλγος, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός και ο Τουσκ από  το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.   

Από την άλλη πλευρά, επειδή ο Ερντογάν τους «κρατάει» με το προσφυγικό βγήκαν στη φόρα και οι υποστηρικτές του:  Ο Ούγγρος, ο Ιταλός και  ο  Πορτογάλος πρωθυπουργός. 

«Αύριο λοιπόν θα δοθεί η μεγάλη μάχη» κατέληξε η Κ. Μακρή.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top