Νέες «γκρίζες» προβλέψεις από ΔΝΤ

Πρωτογενές έλλειμμα 6% για το 2020

ΔΝΤ

Νέες «γκρίζες» προβλέψεις για την ελληνική οικονομία κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι οι προβολές που κάνει το Ταμείο για τα χρόνια που έπονται και τα οποία θεωρητικά θα καλύπτονται από τους κανόνες Ενισχυμένης Εποπτείας αλλά και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. 

Έτσι, αντί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τουλάχιστον ως το 2023, το Ταμείο «βλέπει» επιδόσεις 1,4%, 1,9%, 1,7% και 1,5% από το 2022 ως και το 2025 αντιστοίχως.

«Μαύρες» προβλέψεις από ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία λόγω κορωνοϊού

Όσον αφορά στο χρέος, μετά την εκτίναξη του στο 205,2% φέτος λόγω της ύφεσης- που κατά το Ταμείο θα είναι 9,5%- υποχωρεί σταδιακά στο 165,9% το 2025, απέχοντας φυσικά από τις προ κρίσης παραδοχές της Ανάλυσης Βιωσιμότητας.

ΟΟΣΑ: Στην 29η θέση η Ελλάδα στη φορολογική ανταγωνιστικότητα

Στην 29η θέση ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα, με βελτίωση της συνολικής επίδοσης κατά 2,5 μονάδες, σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2019 και παρουσιάζεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ. 

H Ελλάδα δεν σημειώνει μεταβολή ως προς τη γενική της κατάταξη σε σχέση με πέρσι, όμως βελτιώνεται η επίδοσή της κατά 2,5 μονάδες.

Η χώρα μας καταγράφει την καλλίτερή της επίδοση στο πεδίο της φορολόγησης φυσικών προσώπων (8η θέση μεταξύ 36), και τις χειρότερες επιδόσεις στα πεδία των φόρων κατανάλωσης (31η θέση) και ιδιοκτησίας (32η θέση).

Στα πεδία της εταιρικής και της διεθνούς φορολόγησης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 22η και 24η θέση αντίστοιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top