Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους Μιχαλολιάκος και 17 τ. βουλευτές   

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επτά χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Μετά από πεντέμισι χρόνια, την Τετάρτη, το Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για τους 68 κατηγορουμένους. 

Αναμεσά τους ο  Νίκος Μιχαλολιάκος και οι 17 εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος, στις εκλογές του 2012. Δεκάδες είναι τα καλέσματα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, ενώ κτίρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν "ντυθεί" με αντιφασιστικα συνθηματα.

Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε με το σύνθημα "δεν είναι αθώοι". Το ίδιο και κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Και στην Αθήνα το κτίριο της Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση προβάλλει στην πρόσοψη του τη φράση "Σιγά μη φοβηθώ", την οποία συνοδεύει με την ημερομηνία 7/10/2020, την  ημέρα που το Εφετείο Κακουργημάτων,  στις 11 το πρωί, θα εκδώσει την απόφαση για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. 

Η Στέγη φωταγωγήθηκε με το σύνθημα «Σιγά μη φοβηθώ»

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριου του 2013, πυροδότησε μια μεγάλη δικαστική ερευνά, μετά τη συνένωση από τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια 32 υποθέσεων της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και της αποστολής τους στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  

 Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Έγιναν 453 συνεδριάσεις, εξετάστηκαν 150 μάρτυρες κατηγορίας και 70 υπεράσπισης.

Η πρόταση της εισαγγελέως, τον περασμένο Δεκέμβριο,  να αθωωθούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Χρυσή Αυγή: Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Αμέτρητες είναι οι δράσεις, τα καλέσματα και οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top