Οριστικό: Δεν έρχεται στην Ελλάδα η Ντερ Λάιεν λόγω καραντίνας!  

Δε θα παραστεί στην απονομή των βραβείων του Ιδρύματος Θεοφανώ  

Ακυρώθηκε λόγω…  καραντίνας η επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη  6 Οκτωβρίου. 

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Αρνητικό το δεύτερο τεστ για κορωνοϊόΝ

Στην εκδήλωση που θα διεξαγόταν εκεί, ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να απονείμει στην πρόεδρο της Κομισιόν, για λογαριασμό της ΕΕ,  το πρώτο βραβείο του νέου θεσμού, των  βραβείων του ιδρύματος Θεοφανώ, για το ρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της ΕΕ, ERASMUS. 

Το  δεύτερο αποτέλεσμα του τεστ της Φον Ντερ Λάιεν βγήκε αρνητικό στον κορωνοϊό, μετά την επαφή που είχε με άτομο που διαγνώσθηκε θετικό στον Covid-19. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν θα παραμείνει σε αυτο- απομόνωση μέχρι το βράδυ της Τρίτης, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς για την ασφάλεια της υγείας στο Βέλγιο.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Σε καραντίνα μετά από επαφή με κρούσμα covid

Το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα απονέμεται κάθε χρόνο από το ομώνυμο Ίδρυμα Θεοφανώ - Theophano Foundation, ως διάκριση και χωρίς χρηματικό αντίτιμο, μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από τα δύο βασικά όργανα του Ιδρύματος: τη Συμβουλευτική και τη Διοικούσα Επιτροπή, των οποίων προεδρεύουν αντίστοιχα ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Herman Van Rompuy και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος Σταύρος Ανδρεάδης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top