Αυστηρή σύσταση Μητσοτάκη στους Υπουργούς: Όχι στα αλληλοκαρφώματα 

«Η ευθύνη για τις πράξεις της Κυβέρνησης είναι συλλογική»     

Αυστηρή σύσταση προς τους Υπουργούς για τη συμπεριφορά τους στο εσωτερικό της κυβέρνησης  απηύθυνε στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Μητσοτάκης στο υπουργικό:«Η επίσκεψη Πομπέο ενισχύει την εθνική μας γραμμή»

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την εισήγησή του μπροστά στον τηλεοπτικό φακό αναφερόμενος στις επιτυχημένες, όπως τις χαρακτήρισε, συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. 

Μητσοτάκης – Πομπέο: Στο απόγειό τους οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας

Στη συνέχεια όμως ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να σταματήσουν «αλληλοκαρφώματα», «μπαλάκια»  και αποστασιοποιημένοι Υπουργοί. 

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά  και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top