Τα μαζεύει η Τζάκρη για τους χαρακτηρισμούς στον Μητσοτάκη

Άναψαν φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Τζάκρη - Μητσοτάκης

Έντονες αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί της Θεοδώρας Τζάκρη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «απάτριδα» και «διεθνιστή», με τον Νίκο Φίλη να γράφει χαρακτηριστικά στο facebook: «Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι! Η Αριστερά έχει χύσει αίμα υπερασπιζόμενη τις παραδόσεις του πατριωτισμού και διεθνισμού. Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Αυτό είναι το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Την κυρία Τζάκρη άδειασε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως “απάτριδες” και “διεθνιστές”. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!», έγραψε στο twitter.

Η Κουμουνδούρου κάλεσε σε «απολογία» την κυρία Τζάκρη, η οποία έδωσε εξηγήσεις στην γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η βουλευτής εξήγησε στην Όλγα Γεροβασίλη ότι παρερμηνεύτηκε το «πνεύμα» των δηλώσεών της, καθώς η ίδια χρησιμοποίησε ειρωνικά τους όρους αυτούς για τον κ. Μητσοτάκη.

Αναδίπλωση με διευκρινιστική δήλωση και... επίθεση σε ΜΜΕ

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις της και την ενόχληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη με δήλωσή της "τα μαζεύει" και επιτίθεται στα ΜΜΕ ότι δήθεν διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις της.

Ακολουθεί η δήλωση:

Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top