Αυτό είναι το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: «Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει ένα βήμα στο μέλλον. Ένα βήμα για όλους. Έλα και εσύ για να πορευτούμε μαζί».

Αυτό δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο παρουσιάζεται το νέο λογότυπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό το αστέρι είναι για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο της παρουσίασης του νέου σήματος. «Η Αριστερά και η Δημοκρατική παράταξη είναι δημιούργημα αυτών των αξιών», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υπογραμμίζει ότι «σήμερα μια πλατιά Συμμαχία κάθε πολίτη που οραματίζεται τη Δίκαιη και Προοδευτική Ελλάδα της νέας εποχής έρχεται για να κάνει το όραμα πράξη».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάθε αστέρι συμβολίζει μία αξία:

-    Είναι η Δημοκρατία.

Γιατί η συλλογική δράση, η συμμετοχή και ο αγώνας είναι το εφαλτήριο της προόδου. Γιατί χωρίς αυτά, η κοινωνία μας μετατρέπεται σε ζούγκλα. Σε ένα διαρκές πείραμα κοινωνικού αυτοματισμού.

-    Είναι η Αλληλεγγύη.

Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, χωρίς κανένας να μένει στο περιθώριο. Μόνος αβοήθητος. Ξεχασμένος . Σε ένα κράτος που εκπαιδεύει τους πολίτες στον κυνισμό και την απάθεια απέναντι στον συνάνθρωπο.

-    Είναι η Δικαιοσύνη.

Γιατί χωρίς αυτή, τα προνόμια των λίγων επιβάλλονται στις ανάγκες των πολλών. Και τότε η αδικία γίνεται βίωμα, αδιαπέραστο τείχος που πάνω του καταρρέουν  όνειρα, φιλοδοξίες και ο κόπος ολόκληρων γενιών.

-    Είναι η Ελευθερία.

Γιατί η Δημοκρατία δεν φοβάται. Γιατί είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην έκφραση, στον τρόπο ζωής, στην συλλογική διεκδίκηση. Γιατί η περιστολή της ελευθερίας οδηγεί στο σκοτάδι της λογοκρισίας, της φίμωσης και της καταστολής.

-    Είναι η Ισότητα.

Γιατί δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος σε μια κοινωνία όπου σοβεί η ανισότητα και η εκμετάλλευση. Γιατί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας δικαιούνται να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top