Αυξάνονται τα κρούσματα - Στο τραπέζι και νέο lockdown

Πέτσας για νέα μέτρα: Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα

Ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown άφησε ο Στέλιος Πέτσας.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψεύτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι.

Πρόβλεψη σοκ: Πιθανά τα 1.000 κρούσματα την ημέρα

Όπως είπε, η κυβέρνηση ανησυχεί για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού διεθνώς: «Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια κατάσταση στην Γαλλία και το Ισραήλ, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής μας που έδειξε ότι μέσα σε 2-3 μέρες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στην Γαλλία από 2000-3000 κρούσματα την ημέρα ξαφνικά ξεπέρασαν τις 10.000. Στο Ισραήλ επιβληθεί lockdown οπότε βλέποντας τα πολλά κρούσματα στην Αττική ιδίως και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά από την καμπύλη και όχι μετά».

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα ειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι».

Πιθανή η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνάντησης, ακόμη και τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη- Ερντογάν, πριν από την σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

«Κανένα επίπεδο επαφής δεν αποκλείεται αρκεί να υπάρχουν προϋποθέσεις εμπιστοσύνης, συνέπειας και προετοιμασμένης επικοινωνίας», είπε ο κύριος Πέτσας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top