Στο Καστελόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Κας ο Ακάρ

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Στο Καστελόριζο έφτασε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. 

Στην Αττάλεια το Oruc Reis: Δεν ανανέωσε τη NAVTEX η Τουρκία

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κατά την άφιξή της στο ακριτικό νησί και βρέθηκε στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και κατέθεσε στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα .

Το Πεντάγωνο έχει θωρακίσει το νησί, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη παρενόχληση της πτήσης της Προέδρου της Δημοκρατίας για να εντείνει η Άγκυρα το κλίμα έντασης που καλλιεργεί εδώ και ενάμιση μήνα. 

Έξι εμβληματικές αποφάσεις για την Άμυνα–Τα μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την Αθήνα είναι η παρουσία ενός σημαντικού αριθμού πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που κινούνται σε κοντινή απόσταση από τις ακτές του Καστελόριζου.

Νέα NAVTEX από την Τουρκία: Θα κάνει άσκηση με πραγματικά πυρά στη Μεσόγειο

Από ελληνικής πλευράς στο νησί βρίσκονται δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, μια τορπιλάκατος και μια κανονιοφόρος, ενώ συνεχείς είναι και οι περιπολίες που πραγματοποιούν γύρω του, άνδρες των ΟΥΚ που επιβαίνουν σε ταχύπλοα σκάφη.

Την ίδια ώρα αιφνιδιαστική επίσκεψη με την ηγεσία του στρατεύματος πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο.

Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί και τα τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά.

Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο» για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top