Στο «μάτι» της Τουρκίας παραμένει το Καστελόριζο

Συνεχίζει να «ψάχνεται» η Άγκυρα για θερμό επεισόδιο στην περιοχή 

Η Άγκυρα συνεχίζει "να ψάχνεται" για θερμό επεισόδιο. Επιβεβαιώνεται και από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt", περί εντολής του Ερντογάν στους στρατηγούς του να πλήξουν ελληνικό πλοίο ή αεροσκάφος. Στην Αθήνα επικρατεί εξοπλιστικός "πυρετός", καθώς στηριζόμαστε  στη συμμαχία με το Παρίσι.

Οι στρατιώτες της φρουράς του Καστελλόριζου που μόλις έχουν φτάσει στο νησί για να αλλάξουν τους συναδέλφους τους, τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.  

Το ηθικό τους είναι υψηλό, παρά τις πολεμικές κραυγές της Άγκυρας. Τουρκικά μέσα δημοσιεύουν βίντεο με στρατό στο Καστελόριζο και κουνούν το δάχτυλο στη χώρα μας. Δείχνουν φαντάρους και οχήματα, αμφισβητώντας το δικαίωμα της χώρας μας για νόμιμη άμυνα. 

Παναγιωτόπουλος σε Τουρκία: Θα απαντήσουμε αν γίνει έρευνα σε Καστελλόριζο

«Ένας τουρκο-ελληνικός πόλεμος είναι κάτι που δεν θέλουν τα δύο έθνη. Αλλά, η Τουρκία καταδικάζει έντονα τις ανοιχτές προκλητικές συμπεριφορές. Ο εξοπλισμός του Καστελόριζου και η αποβίβαση στρατιωτών δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.  

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Αθήνα αντιδρά με κάθε τρόπο. Η Προεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα πάει στο Καστελλόριζο την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η επέτειος Απελευθέρωσης του νησιού. Αφιέρωμα στο Καστελόριζο κάνει η γαλλική "La Croix", σημειώνοντας ότι το νησί λόγω της θέσης του ήταν ιστορικά πάντα πολυπόθητο.

Στο Καστελλόριζο στις 13/9 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” περί εντολής του Ερντογάν στους στρατηγούς του, να πληγεί ελληνικό πλοίο ή αεροσκάφος, συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση. 

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν και απάντησαν στον Ερντογάν, ότι θα πρέπει να προηγηθούν μεγάλες ασκήσεις και στη συνέχεια προειδοποιητικά πυρά, ώστε να υπάρξει τελικά πλήγμα σε πλοίο ή αεροσκάφος. 

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟΣ "ΠΥΡΕΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επόμενο είναι συνεπώς η χώρα μας να εξοπλιστεί. Η Κυβέρνηση σκοπεύει να αγοράσει από τη Γαλλία, σε πρώτη φάση, 18 αεροσκάφη "RAFALE" και ενδεχομένως σε δεύτερη φάση δύο φρεγάτες “Μπελαρά”. Το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται επίσης να αναβαθμίσει άμεσα τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ, να αγοράσει τορπίλες για τα υποβρύχια και να προμηθευτεί τέσσερα αμερικανικά ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας ΜΗ-60. Παράλληλα όμως σχεδιάζεται και η άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού στρατιωτικού προσωπικού.   

Η ελληνογαλλική συνεργασία σε εξοπλισμούς και ασκήσεις, συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί οι υπουργοί Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί, με την ευκαιρία και της έλευσης του «ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ»  στην ανατολική Μεσόγειο την ερχόμενη εβδομάδα. 

ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΑ "RAFALE"

Η αγορά των “RAFALE” έχει θορυβήσει την Άγκυρα, όπως φαίνεται κι από άρθρα ειδικών αναλυτών στον τουρκικό Τύπο. 
Όπως παραδέχθηκε Τούρκος αναλυτής «οι ισορροπίες δεν αλλάζουν, αλλά πάλι δεν είναι μία καλή είδηση. Επίσης για την εκπαίδευση και τις υποδομές για αυτά τα αεροσκάφη, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. Ο εξοπλισμός όμως αυτών των αεροσκαφών με πυραύλους Μετεόρ δεν είναι καθόλου καλό για εμάς».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top