ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα μάθουν τα πραγματικά γεγονότα

Τι απαντά στους ακατανόητους ισχυρισμούς του ότι θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις ακατανόητες δηλώσεις που έκανε πριν από μερικές ώρες ο Ερντογάν απάντησε με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος σε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του κόμματος AK, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει τι εννοεί. 

Η απάντηση της Αθήνας ήταν άμεση, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να διαψεύδει τις αοριστίες του Τούρκου Προέδρου ο οποίος έκανε λόγο περί «μαθήματος» στην ελληνική πλευρά.

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Δένδια, Παναγιωτόπουλο και Φλώρο

«Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους Υπουργούς για τα πραγματικά γεγονότα»

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Τουρκική παραβατικότητα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ

Η φρεγάτα «Λήμνος» χτύπησε την τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρεϊς»

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για κίνδυνο ατυχήματος, όταν βρίσκονται τόσα πολλά πλοία σε τόσο μικρή περιοχή, δεν ήταν τυχαία. 

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, χθες, κοντά στο Καστελόριζο, η τουρκική φρεγάτα «ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ» έκανε επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά στην ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», με αποτέλεσμα η φρεγάτα μας να χτυπήσει με την πλώρη το τουρκικό πλοίο στο πίσω μέρος. Η «ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ» υπέστη ζημιές και θα κάνουμε να τη δούμε αρκετούς μήνες στο Αιγαίο. 

Στην Ελλάδα αναμένεται τις επόμενες μέρες το γιγαντιαίο αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Το αμερικανικό πλοίο, κάνει το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του το Μάρτιο. Απέπλευσε στις 27 Ιουλίου από τη βάση Νόρφολκ στη Βιρτζίνια και τώρα βρίσκεται για ανεφοδιασμό στη Νάπολη της Ιταλίας. 

Δένδιας από Ισραήλ: Κίνδυνος για την Αν.Μεσόγειο η τουρκική παραβατικότητα

Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα

Στριμωγμένος στην γωνία φαίνεται να βρίσκεται ο Ερντογάν μετά την διπλωματική επίθεση που εξαπέλυσε σε όλα τα επίπεδα η Αθήνα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες στο καναβάτσο, μόνος και απομονωμένος.

Μετά το διπλωματικό σπρίντ της ελλάδας και τις επαφές με χώρες της Μεσογείου, ο Τούρκος πρόεδρος στριμώχθηκε, κάτι που φάνηκε περισσότερο μετά τις ενέργειες Μέρκελ και Μακρόν. 

Ειδικά μετά το τηλεφώνημα της γερμανίδας Καγκελαρίου ο Ερντογάν αναδιπλώθηκε, έκανε πίσω  και απο τις εμπρηστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών φέρεται να είπε στην Μέρκελ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα: «Είμαι υπέρ της επίλυσης των διεθνών ζητημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου».

Είναι φανερό ότι η Μέρκελ δεν θέλει ενα θερμό επεισόδιο κατά την διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της Γερμανίας στην Ευρωπαική ένωση. Πάντως  η ελληνική διπλωματία ενισχύει τις θέσεις της και με άλλες χώρες. Ο Πρωθυπουργός μίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι με τον οποίο συμφώνησαν να επικυρωθεί το ταχύτερο η συμφωνία Αθήνας-Καϊρου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.Ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε σήμερα το Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον ομολόγό του, αλλά και τον Πρόεδρο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αύριο ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και τον Αυστριακό ομολογό του, ενώ  το μεσημέρι θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, με κύριο θέμα την τουρκική προκλητικότητα.

Σήμερα το βράδυ ο υπουργός εξωτερικών έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους, άραβες και αμερικανούς αξιωματούχους, προσπαθώντας να μην αφήσει ούτε λεπτό χαμένο στην μάχη της γεωπολιτικής σκακιέρας στην ανατολική μεσόγειο..

Να αναφέρουμε τέλος πως ο Ερντογάν πέρα απο το διπλωματικό δίχτυ που έχει απλώσει η Ελλάδα έχει και εσωτερικά προβλήματα καθώς η τουρκική λίρα κατρακυλά ανεξέλεγκτα καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου..
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top