Δένδιας από Ισραήλ: Κίνδυνος για την Αν.Μεσόγειο η τουρκική παραβατικότητα

Στη Βιέννη μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών

«Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα», κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Μητσοτάκης σε Μακρόν: Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη

Δένδιας-Νετανιάχου στο Ισραήλ

O Νίκος Δένδιας με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους. 

Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Διάλογο ζητά ο Τούρκος πρόεδρος

Δένδιας-Ασκενάζι στο Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Τα γυρίζει ο Ερντογάν και θέλει τώρα διάλογο για να υπάρξει λύση

Δένδιας στο Ισραήλ

Οι συναντήσεις του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό B. Netanyahu και τον ομόλογό του G. Ashkenazi και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Pompeo και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, J.-Y. LeDrian στις 21.30. Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον ΥΕ/ΑΕ J. Borrell, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 τρέχ. Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris van Hollen και Bob Menendez, στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

Στη Βιέννη αύριο ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Επίσης, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι συνομιλίες του κ. Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αυστρίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top