Μάτι: Ένα λευκό λουλούδι για τα θύματα άφησε ο Μητσοτάκης

«Θα ξαναφτιάξουμε το Μάτι»

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς τίμησε τη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας του 2018 στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα είναι ταυτόχρονα και ένα πάρκο μνήμης.

Δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο για τους βαριά εγκαυματίες στο Μάτι

Σε άλλη έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία θα ανεγερθεί συγκρότημα πρότυπων κοινωνικών κατοικιών για τους πολίτες εκείνους που έχασαν την πρώτη τους κατοικία από τη φονική πυρκαγιά.

Μάτι: Νέα στοιχεία για εκείνες τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς

Πρόκειται για μία έκταση 80 στρεμμάτων, η οποία είναι κατά το ήμισυ οικοδομήσιμη.

O Μητσοτάκης στο Μάτι

Ο πρωθυπουργός κατάθεσε ένα λευκό τριαντάφυλλο σε ένδειξη τιμής και μνήμης για τα 102 θύματα της τραγωδίας στο Μάτι / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 11 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν δοθεί δωρεά από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα:

– 8 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο της εκκλησίας και

– 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.

«Θα ξαναφτιάξουμε το Μάτι»

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ασχοληθεί πολύ συστηματικά με το ζήτημα του Ματιού. Και δεν μιλάω μόνο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, για την απομάκρυνση του αμιάντου, για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που είχαν να κάνουν με τους εγκαυματίες. Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν και αν δεν έχουμε ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους.

«Θα γίνει ένα πολύ ωραίο μεγάλο πάρκο εδώ. Και απολύτως αναγκαίο για την περιοχή. Κύριε Πρέσβη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε συνεννόηση και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, που θα αναλάβει η Κύπρος θα είναι να φτιάξουμε εδώ, για τους κατοίκους της περιοχής, ένα πάρκο το οποίο θα έχει και τα χαρακτηριστικά πάρκου μνήμης. Αλλά ταυτόχρονα, βέβαια, θα είναι ένας χώρος πρασίνου υποδειγματικός και απολύτως αξιοποιήσιμος από τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακόμα κι από τα τραγικά, αναδεικνύεται η σχέση» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, σημείωσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top