Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού το Μαξίμου – Τα μέτρα που εξετάζονται

Αρνητικά τα τεστ των Σέρβων στην Αιδηψώ

Σε… «πορτοκαλί» συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση μετά από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και τη γενικότερη αίσθηση για χαλάρωση των μέτρων προστασίας.

Οι επόμενες τρεις με τέσσερις μέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. 

«Καμπάνα» κινδύνου από την κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και βασικό θέμα της ατζέντας την πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχου στις πύλες της χώρας. 

Στο σχέδιο συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτως ώστε να ενισχυθούν τα μικτά κλιμάκια που τελούν υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - Ανακοινώθηκαν 50 νέα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μαξίμου έχει ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Πολιτική Προστασία να κάνουν εισηγήσεις για μέτρα, τα οποία θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη, η οποία αναμένεται να γίνει την Κυριακή, μετά από την επιστροφή του πρωθυπουργού από την περιοδεία του σε Άρτα και Κέρκυρα.

Έως τότε θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα περίπου 50.000 τεστ που έγιναν σε επισκέπτες στις πύλες εισόδου της χώρας τις προηγούμενες μέρες. 

Συναγερμός στην Καβάλα - Θετικός στον κορωνοϊό 85χρονος σε γηροκομείο

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι τοπικά lockdown ακόμα και κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ή αυστηριοποίηση και επέκταση των ελέγχων σε Κορωνοϊός: Οικειοθελώς σε καραντίνα 80 Σέρβοι στην Αιδηψόόλους όσοι περνούν στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. 

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να γίνουν τεστ στους εποχικά εργαζόμενους που προέρχονται κυρίως από βαλκανικές χώρες. Δεδομένο θεωρείται πως θα αυστηριοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας, οι οποίοι θα συνοδεύονται από την επιβολή προστίμων. 

Κορωνοϊός: Οικειοθελώς σε καραντίνα 80 Σέρβοι στην Αιδηψό

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, άλλωστε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να ξεφύγει η κατάσταση. 

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή ο κίνδυνο εντοπίζεται εσωτερικό και όχι σε όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό. Από τα πρώτα 31.000 τεστ που έγιναν από την 1η Ιουλίου κι έχουν βγει τα αποτελέσματα, μόλις τα 100 ήταν θετικά και τα περισσότερα εντοπίστηκαν στους μεθοριακούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας, όπου και υπάρχει έκρηξη της πανδημίας την τελευταία εβδομάδα. 

Κικίλιας: Μας προβληματίζει η χαλάρωση, αλλά δε θα ξεφύγει η κατάσταση

Κυβερνητικά στελέχη αποδίδουν έτσι το φαινόμενο σε χαλάρωση των μέτρων προστασίας και υγιεινής, καλώντας τους πολίτες να συμμορφωθούν και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. 

Πάντως θετικά ήταν και τα νέα από την Αιδηψό, όπου 87 Σέρβοι υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς κρίθηκαν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. 

Από αυτά μέχρι χθες τα 80 είχαν βγει αρνητικά, ενώ πριν λίγο ο δήμαρχος Αιδηψού, Γ. Κοντζιάς ανακοίνωσε ότι και τα υπόλοιπα επτά ήταν αρνητικά, καθησυχάζοντας έτσι την τοπική κοινωνία που είχε ανησυχήσει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top