«Καμπάνα» κινδύνου από την κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο - Στο τραπέζι το ενδεχόμενο νέων μέτρων    

Ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση ο εκ νέου αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, ο οποίος έφθασε τα 50!  

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - Ανακοινώθηκαν 50 νέα 

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, νωρίζοντας προφανώς τους αριθμούς είχε χτυπήσει "καμπάνα"  κινδύνου  για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. «Η Κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ελέγχου που έχει στη διάθεσή της για να προστατέψει του πολλούς υπεύθυνους, από τους λίγους επιπόλαιους» τόνισε. 

«Με προβληματίζει η μερική χαλάρωση αλλά με ψυχραιμία και επαγγελματισμό θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα» διαμήνυσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    

Κικίλιας: Μας προβληματίζει η χαλάρωση, αλλά δε θα ξεφύγει η κατάσταση 

Η ...χαλάρωση, που κινδυνεύει να μας «κάψει» όλους μαζί, αποκαλύπτεται στα πλάνα που εξασφάλισε το Star. Σε λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας - Ραφήνα επιβάτης έχει περάσει μέσα στο προστατευτικό κουβούκλιο του οδηγού για...κουβέντα. Κανείς από τους δύο δεν φορά μάσκα. Προφανώς, το Υπουργείο Μεταφορών έχει χάσει τη... μπάλα. 

Την ίδια ώρα, σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη, απείθαρχος επιβάτης, φέρεται να επιτέθηκε σε συνοδό της αμαξοστοιχίας επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα. 

Απείθαρχος επιβάτης χτύπησε συνοδό τρένου - Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

«Ο συνάδελφος  ήταν ψύχραιμος, δεν αντέδρασε όμως, φεύγοντας από εκεί πήγε ο επιβάτης και τον χτύπησε από πίσω, τον ξάπλωσε κάτω δηλαδή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ Βασίλης Ζαβογιάννης, στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του star.gr.    

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο,  θα  κριθούν πολλά, καθώς , σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιθανότητα μιας καλοκαιρινής αναζωπύρωσης του ιού δεν...  κρύβεται στους τουρίστες που μας έρχονται από το εξωτερικό, αλλά σε μας τους ίδιους.. Σε πολλά καφέ μπαρ τα μέτρα προφύλαξης τηρούνται, σε κάποια άλλα η μάσκα δεν.... βολεύει καθόλου. 

Οι πιστοί θα κάνουν Δεκαπενταύγουστο, τηρώντας ευλαβικά τα αυστηρά μέτρα που ήδη ισχύουν για τις Εκκλησίες και τα οποία πήραν... παράταση μέχρι τις 21 Αυγούστου.   

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.  
Σε μια προσπάθεια επίσης για ενίσχυση του συστήματος υγείας , ο ΕΟΔΥ προσλαμβάνει νοσηλευτές για τις κινητές μονάδες.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top