Κικίλιας: Μας προβληματίζει η χαλάρωση, αλλά δε θα ξεφύγει η κατάσταση

«Έχουμε σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στο Star 

«Με προβληματίζει μια σχετική χαλάρωση που υπάρχει» τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. 

«Θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό όμως στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον χειρισμό που αποδείχθηκε πετυχημένος» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.   

Κικίλιας: Να τηρήσουν και οι τουρίστες τα μέτρα όπως τα τήρησαν οι Έλληνες

Όσον αφορά την  αντίδρασή της Πολιτείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι δυναμική και όλα κρίνονται καθημερινά. «Μόλις κρίναμε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα από συγκεκριμένη χώρα κλείσαμε τα σύνορα» σημείωσε σχετικά με τα κρούσματα από τη Σερβία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα υγειονομικά δεδομένα «να επιτρέψουν να ξανανοίξουν τα σύνορα με τη φίλη και γείτονα Σερβία».  

«Όλα αξιολογούνται καθημερινά και στην πρώτη κρίση,  τον χειμώνα, αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε» τόνισε επίσης ο Υπουργός Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά την προέλευση των κρουσμάτων επισήμανε:

Κορωνοϊός: Ακόμα 33 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Πού εντοπίζονται

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και σε κάθε περίπτωση δεν θα την αφήσουμε να ξεφύγει από τον έλεγχό μας…  Μέχρι σήμερα είναι πιο πολλά τα κρούσματα από τις οδικές μεταφορές παρά από τις αεροπορικές επικοινωνίες. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι δυναμικό».  

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες, όπως και τους τουρίστες  που επισκέπτονται τη χώρα μας να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. «Τώρα είναι μια στιγμή που καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση και θέλουμε να κάνουμε τις διακοπές μας αλλά πρέπει να είμαστε εγκρατείς για να χαρούμε τις διακοπές μας» συμπλήρωσε.  

Προμαχώνας: Τεστ σε όλους ανεξαιρέτως κατά την είσοδό τους στη χώρα

Όσον αφορά το αν υπάρχει σύσταση για τον τρόπο διασκέδασης το καλοκαίρι ανέφερε:

«Το κλίμα στη χώρα μας,  η ξηρασία, η θάλασσα ευνοούν να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Σε εσωτερικούς χώρους καλό είναι να ελέγχουμε τον αριθμό των ατόμων αλλά και ο  συγχρωτισμός στα πανηγύρια και σε εκδηλώσεις σε συγκεκριμένο χώρο δεν ενδείκνυται.  Υπάρχει τρόπος να περάσουμε τις διακοπές με ασφάλεια και πολύ ευχάριστα».  

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αν τοπικά προκύψει το οτιδήποτε η Πολιτεία είναι έτοιμη με τις μονάδες Υγείας,  με σχέδιο αεροδιακομιδών  κ.ά. να ανταπροκριθεί. «Φροντίζουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση» διαβεβαίωσε.  

Κακή εικόνα στα Βαλκάνια - Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Σχετικά με το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορωνοϊού τον ερχόμενο χειμώνα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «αναγεννήσαμε το ΕΣΥ εντός κρίσης» και υπενθύμισε ότι έγιναν 5.000 προσλήψεις υγειονομικών τους προηγούμενους μήνες και υπερδιπλασιάσθηκαν οι κλίνες στις  ΜΕΘ (από 563 σε 1.200 περίπου), όπως και την προμήθεια του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού. «Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία θα αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει.   

«Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top