Νέα στοιχεία για τον σύζυγο της Ράικου στην προανακριτική της Βουλής  

Απάντηση συζύγου Ράικου: Υπόθεση - φούσκα για να πλήξει τη σύζυγό μου

πρoανακριτική επιτροπή Novartis

Νέα στοιχεία για τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου έφτασαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS.   

Απόρρητα έγγραφα FBI: Προκαταρκτική εξέταση μετά την απάντηση Τουλουπάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ η οποία στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το Δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1. 033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους πέντε  από αυτούς. 

Η κατάθεση Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική για τη Novartis

Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση NOVARTIS η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες. 

Η επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συσχετιστεί με το φάκελο της NOVARTIS. Παράλληλα κρατάει αντίγραφο προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ αναφέρει στο πόρισμα της ότι:

•    Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο συνταγογράφηση γιατρός δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο σ επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα. 
•    Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες. 
•    Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση πάω ορίζονται από διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΖΥΓΟΥ ΡΑΙΚΟΥ: ΥΠΟΘΕΣΗ - ΦΟΥΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ

Κατηγορηματικά αρνείται τα όσα του καταλογίζονται ο Λάζαρος Καρνέσης, ο οποίος δηλώνει ότι έχουν σαν στόχο να πλήξουν τη σύζυγό του Ελένη Ράικου

Ο κ. Καρνέσης αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του, στρεφόμενος κατά της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη:   

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top