Η κατάθεση Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική για τη Novartis   

Ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά – Τι υποστηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κατέθεσε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.  

Παπαγγελόπουλος: Η Βουλή ψηφίζει για τη διεύρυνση κατηγορητηρίου

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κατέθεσε  στην επιτροπή με την παράσταση των συνηγόρων του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, έθεσε, για ακόμα μία φορά, ζήτημα ακυρότητας της κλήσης του. Επίσης, έθεσε ζήτημα κλήτευσης μαρτύρων που έχει προτείνει αλλά μέχρι σήμερα δεν εξετάστηκαν από την επιτροπή.

«Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κ. Σαμαράς. Και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση», ανέφερε ο κ. Τσοβόλας.

Τσίπρας στη Βουλή: Το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής η Novartis 

Σχετικά με τη μήνυση Μιωνή, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε στην προανακριτική επιτροπή, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «όλη η κατάθεση Μιωνή στηρίζεται στο αφήγημα ότι η "σκευωρία" Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη "σκευωρία" Novartis». Σημείωσε, όμως, πως τη χρονική περίοδο που υπήρξαν δημοσιεύματα από τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, ο ίδιος είχε πάρει ήδη σύνταξη. «Ούτε τον κ. Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα τη σκευωρία και το ταξίδι στο Παρίσι», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος για όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής και επέμεινε ότι πρέπει να κληθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Καλούδης και Ζαγοραίος, διαφορετικά η επιτροπή δείχνει ότι φοβάται την αλήθεια.


Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη μήνυση του Μιωνή

Πηγή της ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε στους βουλευτές Θανάση Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, λέγοντάς τους ότι «έχουν εκτεθεί» διότι «στηρίζουν, άθελά τους, όπως ελπίζω, την πραγματική συμμορία».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την εξής εκδοχή για τον τρόπο που απευθύνθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος στους βουλευτές της ΝΔ: «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του; Κύριε Μαρκόπουλε, αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν τον νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματά μου». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε αναφορικά με διαρροές που έγιναν από τη ΝΔ και έκαναν λόγο για απειλές σε βάρος βουλευτών: «Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεών σας;».

Για την  εισαγωγική κατάθεση του κ. Παπαγγελόπουλου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν και προσωπική αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, την οποία αποδίδουν ως εξής: «Ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλά σας; Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια. Καλέστε την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, τον κ. Τάρκα ως μάρτυρες. Είναι ψευδές ότι απαγορεύεται η κλήση τους ως μαρτύρων. Το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μη πολιτικά πρόσωπα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top