Τσίπρας στη Βουλή: Το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής η Novartis 

ΝΔ: Τι ενώνει Τσίπρα με Παπαγγελόπουλο;

Το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής από συστάσεως ελληνικού κράτους  χαρακτήρισε την υπόθεση της διερεύνησης των δικονομικών χειρισμών για τη Novartis ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Στη Βουλή η διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο        

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια να “ κατασκευάσει” κατηγορητήριο, αφού “ δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού, δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε, υποτίθεται, σκευωρία”.  

Μιωνής σε προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για “ χυδαίο αντιπερισπασμό” και “ προειλημμένη απόφαση” της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σχολιάζοντας: "Αφού έχετε βρει κατηγορούμενο, δε θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε. Θα το διευρύνετε, σε μια πρωτοφανή διαδικασία διεύρυνσης, και θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα". Τόνισε πως “ από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι μετά την απουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2019 για τη σύσταση προανακριτικής, σήμερα επαναλαμβάνεται η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων. “ Τι θέλει να μας πει με την απουσία του; Δεν αποφασίζει αυτός; Δεν κινεί τα νήματα αυτός για τη στάση της ομάδας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην επιτροπή; Ερήμην του εξελίσσεται η διαδικασία; Ή μήπως θέλει να μας πει ότι τα νήματα τα κινεί ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του; Τι από τα δύο θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης;”. "Καταλαβαίνουμε γιατί απουσίαζε και τότε και σήμερα", είπε, προσθέτοντας ότι του είναι δύσκολο του κ. Μητσοτάκη να έρχεται και να δηλώνει “ πολιτική υποταγή στους σχεδιασμούς της ακραίας συνιστώσας του κόμματός του”. Εκτίμησε ότι δεν θα είναι ούτε στο μέλλον εδώ για να μιλήσει, “ όταν θα φέρετε την προειλημμένη απόφαση για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο". 

“Κύκλοι” της ΝΔ: Τι συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Παπαγελόπουλο;   

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, “κύκλοι” της ΝΔ επισημαίνουν: 

“Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. 

Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή. 

Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;

Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις»...”. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top