Μιωνής σε προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα

Κατέθεσε μήνυση για σύσταση εγκληματικής συμμορίας

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα», είπε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Κατάθεση «Αικατερίνης Κελέση» στην προανακριτική με νέο πόλεμο διαρροών

Αρνείται και πάλι η Τουλουπάκη να στείλει τα έγγραφα στην προανακριτική

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις.

Ο μάρτυρας, κάνοντας λόγο για «τόνους λάσπης και τρομοκρατία», είπε στην επιτροπή πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

«Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση, φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι υπό αυτή την σημαία έγινε υπουργός», είπε ο κ. Μιωνής.

Ο κ. Μιωνής μίλησε για κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προκειμένου να παρουσιαστεί ως φοροφυγάς και λαμόγιο: «Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές Αρχές, μετά οι Αμερικανοί άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της "Δημοκρατίας" ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν».

Ο ίδιος μίλησε για συμβιβασμό «να μη συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψεύδη δημοσιεύματα», που όμως δεν τηρήθηκε: «Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία -όπως ακριβώς οι δωσίλογοι στην Κατοχή- στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κυρία Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από τη χώρα ο Αγγελος Μεταξάς, ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον Σάμπυ Μιωνή, τον συνέταιρό του, Άγγελο Μεταξά, και το δικηγόρο τους, Σταύρο Παπασταύρου, τους οποίους παρουσίαζαν μαζί με την εταιρία CMA, ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα, που μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα. 

Τι είπε για τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε: «Φτάνουμε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες. Ο Νίκος Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα, να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά, και για τον Φιλιππάκη, να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε "και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει". Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

«Ο Φιλιππάκης μου ζήτησε 350.000 ευρώ»

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε ότι του ζήτησαν 350.000 ευρώ: «Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάργκα, προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, "η οικογένεια μου έχει δώσει απαντήση στους φασίστες στο παρελθόν". Προφανώς και δεν θα υπέκυπταν στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες».

Όπως είπε ο ίδιος, καταθέτοντας σχετικό έγγραφο, «οι κ. Φιλιππάκης και Τάρκας, για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις».

«Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους», είπε.

Πηγές ΝΔ: Βόμβες μεγατόνων οι καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο-Παππά

«Ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου», τόνισαν για το θέμα πηγές από τη ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Άνθρακες ο θησαυρός

«Άνθρακες ο "θησαυρός" Μιωνη» σχολιάζουν, από την πλευρά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα "πραγματικά περιστατικά", που αναφέρει, είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία», αναφέρουν.

O κ. Μιωνής διευκρίνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη και ότι απλώς η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δεύτερου στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Κατάλαβα ότι γινόταν με πρωτοβουλία Φιλιππάκη» φέρεται να είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είχε ευθύνη ο Παππάς».  

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Μιωνής αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε εξεύρεση εξωδικαστικης λύσης σε διαφορά του με το εκδοτικό συγκρότημα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top