Κατάθεση «Αικατερίνης Κελέση» στην προανακριτική με νέο πόλεμο διαρροών

«Επιβεβαίωσε» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν απάντησε» λέει η ΝΔ

Πόλεμος διαρροών ξέσπασε  και για την κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»  στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis,  ανάμεσα στην  πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής και τον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα και από την  οκτάωρη κατάθεση του Μάξιμου Σαράφη, όπου συνέβη επίσης το ίδιο.   

ΓΑΔΑ: Μαραθώνια η κατάθεση του "Σαράφη" στην προανακριτική

Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση κατέθετε από τις 6 μέχρι τις 8.30 μ.μ.  μέσω μικροφώνου, από ειδική αίθουσα της ΓΑΔΑ,  στα ερωτήματα της προανακριτικής για τις δωροδοκίες πολιτικών που είχε καταθέσει ότι γνωρίζει στην υπόθεση της Νovartis.

Novartis: Κατέθετε επί 8 ώρες ο «Σαράφης» – Σήμερα η «Κελέση»

Μεταξύ άλλων η προστατευόμενη μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: 

-"Όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια, δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση."

-"Δεν εμφανίστηκα, δεν εξετάστηκα και δεν κατέθεσα σε καμία αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τώρα ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής."

-"Στην Εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκα κατόπιν δικής μου  πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου."

Η «Κελέση» πάντως, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ φέρεται ουσιαστικά  να αρνήθηκε να απαντήσει  σε ερωτήσεις,  καθώς υποστήριξε:  

«Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτα γι’ αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Novartis ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω γι’ αυτή όταν κληθώ στο δικαστήριο» 

 «Ο Σαράφης διέψευσε τον Σαράφη και τα πήρε όλα πίσω, και η Κελέση δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις» σχολίασαν πηγές της ΝΔ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top