ΓΑΔΑ: Μαραθώνια η κατάθεση του "Σαράφη" στην προανακριτική

Διαφορετική εικόνα για το τι είπε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Με αλλοιωμένη φωνή και από ξεχωριστούς ορόφους κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην προανακριτική επιτροπή για την  υπόθεση της Novartis, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Novartis: Καταθέτουν στην προανακριτική «Σαράφης» και «Κελέση» 

Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» ήταν τελικά μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε το απόγευμα και συνεχίζεται το βράδυ,  ενώ αμέσως μετά έχει προγραμματισθεί η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση», επίσης στη ΓΑΔΑ, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πρωί.  

Η κατάθεση του «Σαράφη»  ξεκίνησε συγκεκριμένα στις 5 μ.μ. και  σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της προανακριτικής ενώ υπήρχε η δυνατότητα για μετάδοση εικόνας και ήχου,  επελέγη να έχουν μονο ήχο.

Εντελώς διαφορετική εικόνα σκιαγραφούν πάντως πηγές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, για το περιεχόμενο των όσων κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Novartis: Εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» - Οι όροι για να καταθέσει   

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο μάρτυρας «Σαράφης» φέρεται να δήλωσε ότι δε γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα και χαρακτήρισε «πιθανολογήσεις» όσα έλεγε, ενώ φέρεται  να «άδειασε» και την Εισαγγελέα Διαφθοράς Τουλουπάκη για το καθεστώς προστασίας Μανιαδάκη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όμως ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο και ότι ο «Μάξιμος  Σαράφης»  επιβεβαίωσε όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Ο προστατευόμενος μάρτυρας  προσήλθε από πλαϊνή είσοδο στην ΓΑΔΑ με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά για να μην τον αναγνωρίσει κανείς. Αφού ταυτοποιήθηκε από τον αξιωματικό χειριστή της υπηρεσίας προστασίας μαρτύρων, ο οποίος γνωρίζει ποιος είναι, οδηγήθηκε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ, σε ειδική αίθουσα.

Εκεί με χαμηλωμένα φώτα  κάθισε απέναντι από μια κάμερα και ένα μικρόφωνο. Ο ήχος ρυθμίστηκε να  μπορεί να φτάνει αλλοιωμένος σε ξεχωριστή αίθουσα  στον 14ο όροφο, όπου  κάθισαν  4 μέλη της προανακριτικής Επιτροπής για να υποβάλλουν ερωτήσεις.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων απαγορεύτηκε κατα την διάρκεια της εξέτασης.

ΚΚΕ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα  αποχώρησε από την προανακριτική  καταγγέλλοντας ότι δεν μπορεί οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης να καταθέτουν με κουκούλες.

Τουλουπάκη προς προανακριτική: Γιατί δε στέλνω τα έγγραφα του FBI


Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ των Π. Μποτσαράκου. Γ. Κολοβάτσιου, Κ. Γεώργιζα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top