Novartis: Καταθέτουν στην προανακριτική «Σαράφης» και «Κελέση»

Σκληρή πολιτική κόντρα για «κουκούλες» και ειδικό δικαστήριο

Αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις των μελών της προανακριτικής επιτροπής, θα βρεθούν σήμερα οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis.

Ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Παρασκευής, θα καταθέσει στο κλιμάκιο της προανακριτικής στις 16:00.

H «Αικατερίνη Κελέση», η οποία παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ, θα ακολουθήσει στις 20.30.

Novartis: Εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» - Οι όροι για να καταθέσει

Και η προστατευόμενη μάρτυρας «Κελέση» προσήλθε στη ΓΑΔΑ!

Αμφότεροι θα καταθέσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, μέσω κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος.

Μετά την διαβεβαίωση του Αρείου Πάγου, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα επιλέξουν τον τρόπο που θα καταθέσουν, αναμένεται να ζητήσουν να γίνει με μετάδοση ήχου και όχι εικόνας.

Προστατευόμενοι μάρτυρες: Η απάντηση του Άρειου Πάγου για τις «κουκούλες»

Εξάλλου, στις 11:00, θα συνεδριάσει η προανακριτική επιτροπή, ενόψει της λήψης των καταθέσεων.

Σκληρή πολιτική κόντρα για τις «κουκούλες»

Με φόντο το θρίλερ, που εξελίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με την κατάθεση ή μη την προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και το πώς θα γίνει αυτή, ξέσπασε έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σάββατο, πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση, «απαντώντας» σε τοποθετήσεις «γαλάζιων» στελεχών ότι τυχόν εμπλοκή του, στην υπόθεση διερεύνησης του ρόλου του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο θέμα της Novartis, σημαίνει ισόβια κάθειρξη.

«Είμαι εδώ κοπιάστε, είμαστε εδώ, αν έχετε τα κότσια μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους, που υπερασπίστηκαν τα δημόσια συμφέροντα. Αν έχετε τα κότσια είμαι εδώ και σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη, πηγαίνετε εμένα στην δικαιοσύνη. Αν δεν τα έχετε, όμως, αφήστε να γίνει η διερεύνηση του σκανδάλου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση κρατά χαμηλά τους τόνους, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει αναφορά στον κ. Τσίπρα το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στο Mega.

«Eνώ θα μπορούσε να πει κάποιος εύκολα ότι είναι και ο Τσίπρας στο κάδρο της Novartis , αντίθετα επιλέξαμε μία θεσμική διαδικασία που υπαγορευόταν από τα στοιχεία που υπήρχαν. Και εδώ είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κώστας Τσιάρας.

«Είναι λυπηρό το πώς ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης μετέρχεται πρακτικές που δεν έπρεπε να υπάρχουν σε αυτή τη διαδρομή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top