Παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν

Θα μείνουν ανοικτοί έως τις 31 Ιουλίου

Ανοικτοί έως τις 31 Ιουλίου θα παραμείνουν οι δημοτικοί και ιδιωτικοι παδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι 1.600 δημοτικοί και βρεφικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, που φιλοξενούν περίπου 90.000 παιδιά, θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες, που θα ισχύσουν για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Δηλαδή, λειτουργία εκ περιτροπής σε αίθουσες, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 15 παιδιά, ενώ εάν σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι λιγότερος από 15, τότε η λειτουργία τους θα είναι καθημερινή.

Έως 26 Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα λειτουργούν

Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου, στο πλαίσιο του εφικτού. 

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από τους δήμους για την προμήθεια αντισηπτικών και ειδών καθαριότητας.

Παράλληλα, τόνισε πως για την καθαριότητα των χώρων και εφόσον το υπάρχων προσωπικό δεν επαρκεί, δήλωσε ότι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προβούν, κατά παρέκκλιση όλων των διατάξεων, στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση έως 4 μηνών.

Επίσης σε έκτακτες καταστάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωπικό που εργαζόταν σε δομές που παραμένουν κλειστές, όπως είναι τα ΚΑΠΗ.

Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου, ενώ νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οπότε η επιτροπή θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Τι θα γίνει με τις κατασκηνώσεις

Για τις κατασκηνώσεις καθώς για τα ημερήσια camps, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι έχει ζητηθεί άμεσα από την επιτροπή των ειδικών και ιδανικά εντός της εβδομάδας, να εισηγηθούν τις αποφάσεις τους, προκειμένου να αρχίσει η αντίστοιχη προετοιμασία.

Επιπλέον, από την 1η Ιουνίου, οι υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, με μόνη εξαίρεση τη χορήγηση ειδικής άδειας σε υπαλλήλους που υπάγονται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίοι παραμένουν σπίτι τους.

Τέλος, για την άδεια ειδικού σκοπού σε δημοσίους υπαλλήλους, ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι η χορήγησή της συνεχίζεται μόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top