Στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών ο Μητσοτάκης – Μίλησε με μαθητές και καθηγητές

Συνοδευόταν από τη Νίκη Κεράμεως και τη Σοφία Ζαχαράκη

Tο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή το πέρασμα στη δεύτερη φάση της επιστροφής στα σχολεία, καθώς σήμερα μπήκαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων, ο πρωθυπουργός βρέθηκε λίγο μετά τις 10 στο σχολείο στο Παγκράτι και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μέτρα στήριξης της εστίασης ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει ενώ ενημερώθηκε για τις νέες συνήθειες που από σήμερα χιλιάδες νέοι και νέες σε όλα τα σχολεία της χώρας καλούνται να ακολουθήσουν.

Οι χαιρετισμοί έγιναν - όπως επιτάσσει η εποχή, λόγω πανδημίας - με αγκώνα / Πηγή: Ευρωκίνηση

Άλλη μία εβδομάδα περιθώριο για το επίδομα των 400 ευρώ

«Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως μία  από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το γεγονός πως η ακαδημαϊκή κοινότητα εναρμονίστηκε πλήρως με την τεχνολογία κι έτσι η τηλεκπαίδευση αγκαλιάστηκε απ’ όλους για να προσφερθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιδιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε μαθητές και καθηγητές, λέγοντας «περάσατε με άριστα τις εξετάσεις» / Πηγή: Ευρωκίνηση

«Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση αυτή την οποία περάσαμε όλοι -και περάσατε και εσείς- και θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές για την αφοσίωση με την οποία αγκάλιασαν τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσέλευση των μαθητών τα σχολεία: «Τα παιδιά, νομίζω, ότι είναι πάντα καλύτερα και ισορροπημένα όταν έχουν πρόγραμμα. Και όταν αυτό το πρόγραμμα ακολουθείται μέσα από την κανονικότητα του σχολείου. Οπότε νομίζω και όσο θα περνάνε οι μέρες και θα βλέπουν και οι γονείς ότι τα πράγματα στα σχολεία λειτουργούν καλά, πιστεύω ότι θα αυξηθεί και η προσέλευση. Αν και καταλαβαίνω απόλυτα υπάρχουν και κάποιοι γονείς που μπορεί να έχουν ειδικούς λόγους που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και ενδεχομένως και σε περιπτώσεις, επιβεβλημένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συζήτηση με τους μαθητές δεκαμελούς τμήματος, στο οποίο παραδιδόταν το μάθημα των Γερμανικών / Πηγή: Ευρωκίνηση

Ο πρωθυπουργός πέρασε από κάθε τάξη για να χαιρετήσει όλους τους μαθητές ενώ είχε μια σύντομη συζήτηση με τους μαθητές δεκαμελούς τμήματος, στο οποίο παραδιδόταν το μάθημα των Γερμανικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top