Κικίλιας: Δυναμώσαμε το ΕΣΥ μέσα στην κρίση

«Πολύ σημαντική η φάση που μπήκαμε σήμερα»

«Η φάση που μπήκαμε από σήμερα, είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το άνοιγμα πολλών καταστημάτων από σήμερα, μετά από «καραντίνα» 42 ημερών.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής φάνηκε μέσα σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κορωνοϊού.

«Μέσα στην κρίση δυναμώσαμε το Σύστημα Υγείας, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα ενταθεί» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «προσπαθήσαμε να αυξήσουμε την δύναμη του ΕΣΥ και αυξήσαμε τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». 

Παράλληλα, εξήρε το έργο των Ελλήνων γιατρών και επιστημόνων, λέγοντας ότι «εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες μας». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προσλήψεις ο Υπουργός Υγείας είπε πως «πρέπει να πιστωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πήρε μέτρα από πάρα πολύ νωρίς για να προστατευθούν οι Έλληνες», τονίζοντας ότι «υπάρχει κράτος που προσπαθεί». 

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «προσλάβαμε πάνω από 4.000 υγειονομικούς κατά την διάρκεια της πανδημίας», ενώ όπως είπε στόχος είναι οι επικουρικοί νοσηλευτές που προσλήφθηκαν να μονιμοποιηθούν, ενώ  όπως είπε, υπάρχει προκήρυξη για πρόσληψη 946 γιατρών, που θα είναι μόνιμοι. 

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα και φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες, τις επόμενες ημέρες θα πάμε καλά», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας για τον τουρισμό, και πρόσθεσε ότι στην συνέχεια «θα ξέρουμε πως μπορούμε να ελέγξουμε πρώτα τον εσωτερικό τουρισμό και μετά τους τουρίστες από το εξωτερικό». 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «τον Ιούλιο θα ξέρουμε τι θα γίνει με τον τουρισμό. Πάμε σταδιακά, προσεκτικά και οργανωμένα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top