Πρόωρες εκλογές «βλέπει» και ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Τις θεωρώ δεδομένες 100%» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ

Aκούστε τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status FM 107.7

Μετά τα σενάρια της Κουμουνδούρου -ότι μετά το τέλος της κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως εξετάσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες- την πεποίθησή του ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές εξέφρασε και ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Status FM Θεσσαλονίκης.

«Πάμε φουλ για εκλογές, τις οποίες θεωρώ δεδομένες 100% και είναι κάτι για το οποίο έχουμε συζητήσει ήδη στο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στον χρόνο διεξαγωγής τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος εικάζει πως «λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήταν δύσκολο να γίνουν πριν από το καλοκαίρι».       

Το διάγγελμα Μητσοτάκη και το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Στην ερώτηση του Δημήτρη Βενιέρη πώς αξιολογεί αυτό το ενδεχόμενο είπε πως «είναι δύσκολο να πει ευθαρσώς τη γνώμη του» σημειώνοντας με νόημα πως «αν ο Γ. Παπανδρέου έκανε εκλογές το 2009  τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, αφού τότε κατέστη σαφές ότι υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στη χώρα. Και σήμερα  έχουμε μια κυβέρνηση  και ένα πολιτικό σύστημα διατεταγμένα με προοπτική  ανάπτυξης, ενώ πάμε για ύφεση 5-10%».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές 

Σχετικά με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το κονδύλι για τους επιστήμονες και θα πρέπει ο κ. Βρούτσης να δώσει πειστικές απαντήσεις , κατά πόσο και αν θα μπορούσε να γίνει η καταβολή των ποσών με άλλη διαδικασία» και τόνισε «είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση». Όπως είπε, πάντως,  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τον διαβεβαίωσε ότι και με τον νέο τρόπο καταβολής των χρημάτων, αυτά θα καλυφθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. 

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η διάψευση από την κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση "είδε" σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές πίσω από το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, τη Μεγάλη Δευτέρα. Ωστόσο, τη Μεγάλη Τρίτη η απάντηση στα σενάρια ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ξεκαθάρισε στο OPEN: «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σε κανένα σημείο του μηνύματος του Πρωθυπουργού δεν υπήρχε αναφορά σε εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top