Γεννηματά: Καθυστέρησαν τα μέτρα για κορωνοϊό στις δομές φιλοξενίας

«Να στηριχθούν χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι που μένουν “ακάλυπτοι”»

Η Φώφη Γεννηματά

«Στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς και του περιορισμού της πανδημίας τα πηγαίνουμε καλά», είπε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να εφαρμόσει ειδικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων.

Έκτακτη σύσκεψη για τα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας

«Υπάρχει ένα κενό που είχαμε έγκαιρα εδώ και ένα μήνα επισημάνει με σειρά παρεμβάσεών μας: η έλλειψη ειδικού σχεδίου σε δομές που φιλοξενούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε.

Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα από 4η Μαΐου -Τι θα γίνει με σχολεία

«Επιβεβαιώνεται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ότι υπήρξε ολιγωρία στο θέμα αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι, προ ημερών κρούσματα σε καταυλισμούς των Ρομά και στα γηροκομεία. Και τώρα εκ των υστέρων τρέχουμε να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την νάγκη στήριξης χιλιάδων οικονομικά αδύναμων πολιτών που μένουν «ακάλυπτοι» από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης.

Κρανίδι: Τεστ για κορωνοϊό σε εργαζόμενους τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ

«Περίπου 300.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν επίδομα. Περίπου 100.000 άνθρωποι που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει σοβαρό θέμα με τους πλειστηριασμούς. Οι αδύναμοι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν είναι αδιανόητο να χάνουν τα σπίτια τους από την 1η Μαΐου. Εξακολουθούν να είναι ακάλυπτοι» ανέφερε η κα Γεννηματά.

Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βρήκε να δώσει 88 εκατ. σε “ενδιάμεσους” για προγράμματα κατάρτισης που ουσιαστικά δεν θα γίνουν», ωστόσο «δεν βρήκε τα χρήματα που απαιτούνται για να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος».

Εργαζόμενοι σε δύο δουλειές: Πότε δικαιούνται τα 800 ευρώ

«Δεν αρκεί να λέμε ότι είναι οι ήρωες και να τους χειροκροτούμε. Το χειροκρότημα δεν πρέπει να μένει στο μπαλκόνι για το μπαλκόνι. Η αναγνώριση πρέπει να γίνεται έμπρακτα. Η κυβέρνηση έχει δυνατότητες γιατί δεν υπάρχουν περιορισμοί για το 2020 και λόγω της πανδημίας συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top