Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα

Πέτσας: Σταδιακή και μακρόσυρτη η απόσυρση των μέτρων

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως οι ανακοινώσεις για την πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν το Πάσχα, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει εάν θα έχουν άμεση ισχύ, δηλαδή από τις 28 Απριλίου και μετά, ή θα προαναγγελθούν με μεταγενέστερη ισχύ.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη και το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Recovery plan: Το σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα

«Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί. Αυτή θα είναι πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους», είπε ο κ. Πέτσας.

Κορωνοϊός: Γιατί στην κυβέρνηση περιμένουν την 20η Απριλίου

Ο κ. Πέτσας είπε πως «εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, γι’ αυτό δε θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα» και άφησε ανοικτό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Κυριακή του Πάσχα:«Πηγαίνουμε  μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται.

Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού».

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

Σχετικά με τα μέτρα, που θα απαιτηθούν για την ανάταξη της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που αφορά την μείωση μισθών ή συντάξεων».

Για τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top