Ανακοινώνει με διάγγελμα αυστηρότερα πρόστιμα ο Μητσοτάκης

Ορόσημο για την άρση των μέτρων η 27η Απριλίου

Ορόσημο για την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων άρσης του περιορισμού στην κυκλοφορία, λόγω κορωνοϊού, είναι η 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μεταδίδει η Καθημερινή, εάν η κυβέρνηση κρίνει ότι κερδήθηκε το «στοίχημα» του Πάσχα, τότε πιθανότατα να έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις.

Τέλη Απριλίου οι αποφάσεις για χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά, ενώ δε θα γίνει από εκεινη την ημέρα, αλλά θα προαναγγελθεί – εάν όλα πάνε καλά – με ισχύ μετά από 10 μέρες ή δύο εβδομάδες.

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου διεξάγεται παράλληλα η συζήτηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τη συζήτηση για την επόμενη μέρα και τη μερική άρση των περιορισμών.

Ανακοινώνει με διάγγελμα αυστηρότερα πρόστιμα ο Μητσοτάκης

Εν τω μεταξύ, ενόψει και των ημερών του Πάσχα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει «να χυθεί η καρδάρα με το γάλα», όπως έχει χαρακτηριστικά επισημάνει ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε ομογενείς ΗΠΑ: Η Μητέρα πατρίδα είναι κοντά σας

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται να ανακοινώσει ο ίδιος την αύξηση των προστίμων για τους παραβάτες των μέτρων απαγόρευσης.

Η ανακοίνωση θα γίνει με διάγγελμα, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, με στόχο να μην υπάρξει χαλάρωση το Πάσχα. Τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν, ίσως ακόμη και τριπλασιαστούν.

Σε αυτή τη φάση, φαίνεται πως ο αρχικός σχεδιασμός για περιορισμό του χρόνου μετακινησης, καθώς το ημερήσιο όριο στη χρήση των sms, υποχωρούν καθώς παρατηρείται ότι οι πολίτες έχουν μπει στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε έναν καθημερινό ρυθμό.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως εάν χρειαστεί, αυτές οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Πέτσας: Αν συνεχίσουμε έτσι, θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι στα τέλη Απριλίου

«Αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλος Απριλίου, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Κορωνοϊός: O αποκαλυπτικός συγκριτικός πίνακας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του προστίμου, για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων, ή ακόμη και μεγαλύτερη επιβάρυνση, για όσους είναι υπότροποι.

«Ευχαριστούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που ανταποκρίθηκε σ’ αυτά τα πολύ αυστηρά, δύσκολα, πρωτόγνωρα μέτρα. Πρέπει να συνεχίσουμε, να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 του μήνα, ώστε να δώσουμε αυτό το χρονικό διάστημα στους ειδικούς, το περιθώριο, να σχεδιάσουν μια σταδιακή και σίγουρα μακρόσυρτη απόσυρση των έκτακτων μέτρων», είπε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top