Πιθανόν να μην ανοίξουν τα σχολεία και μετά το Πάσχα

Κεραμέως στο Star: Ιούνιο ή Ιούλιο οι πανελλαδικές εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Ειρήνη Σαββοπούλου, πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Η άδεια ειδικού σκοπού για χιλιάδες γονείς, δεν αναστέλλεται στις γιορτές. Θα ισχύει ως μέτρο έως ότου χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Σε καμία περίπτωση η σχολική χρονιά δε θα χαθεί και καταβάλω κάθε προσπάθεια, οι πανελλαδικές να γίνουν είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η κα Κεραμέως τόνισε ότι η Πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση, καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Κεραμέως: «Στόχος είναι οι Πανελλήνιες να διεξαχθούν ως τον Ιούλιο»

Κεραμέως:«Παράταση της χρονιάς αν κλείσουν τα σχολεία πάνω από 3 εβδομάδες»

Ειδικότερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είπε πως το πότε θα γίνουν, θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους, καθώς και μείωση της ύλης, θα καθοριστεί, όπως εξήγησε, «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η υπουργός Παιδείας.

Κορωνοϊός: Θα συνεχιστούν και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού

Για την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα, η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνικη προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού», κατέληξε.

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των μαθητών και των φοιτητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα (ΜέΡΑ25) στη Βουλή, πάνω από το 90% των φοιτητών μετέχει στα προγράμματα και δεν πρόκειται να χαθεί το εαρινό εξάμηνο.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τόνισε η υπουργός, δεν αντικαθιστά τη φυσική διδασκαλία, όμως κρατάει ζωντανή τη σχέση μαθητών και εκπαιδευτικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top