Απαγόρευση κυκλοφορίας: Περιορισμός στα sms και τον χρόνο εξόδου

Προ των πυλών το αυστηρότερο πλαίσιο

Προ των πυλών είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.

Τα νέα μέτρα, βάσει και των εισηγήσεων των ειδικών κρίνονται απαραίτητα, δεδομένου αφενός ότι ο Απρίλιος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορωνοϊού και αφετέρου ότι μια μικρή μειοψηφία πολιτών επιμένει να βρίσκει δικαιολογίες προκειμένου να βγαίνει εκτός σπιτιού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποια πρέπει να είναι η μορφή του SMS στο 13033

Μητσοτάκης: Να μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα 

Την αυστηροποίηση του πλαισιού την προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, είπε πως οι αλλαγές θα βάλουν «φρένο» στην αλογιστη χρήση SMS στο 13033.

«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, «θα υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση. Ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Ανάμεσα στα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, πιθανόν να είναι και το χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών, η απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αλλά η κατάργηση της γραπτής δήλωσης για έξοδο (εδώ υπάρχει η σκέψη να παραμείνει σε ισχύ αλλά μόνο για ηλικιωμένους).
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top