Ξεχάστε φέτος το σούβλισμα αρνιού το Πάσχα – Μόνο στον φούρνο

Απαγόρευση της σούβλας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Φέτος το Πάσχα όχι μόνο δε θα πάτε στο χωριό, αλλά δε θα σουβλίσετε κιόλας. Αυτό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως φέτος απαγορεύεται το σούβλισμα του οβελία και το αρνάκι θα μαγειρευτεί στον… φούρνο.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Αποκλεισμός δημόσιων χώρων και χρονικός περιορισμός

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στον ΑΝΤ1, στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί οποιοσδήποτε συγχρωτισμός και συνωστισμός σε αυλές και πιλοτές. 

«Ας μη γελιόμαστε. Κι εγώ από χωριό είμαι. Δεν υπάρχει περίπτωση στο χωριό να βάλει κάποιος σούβλα και να μην περάσει όλο το χωριό για να ευχηθεί για το Πάσχα. Αυτές οι εικόνες δε θα επιτραπούν φέτος. Φέτος θα ψήσουμε όλοι το αρνάκι στον φούρνο και του χρόνου θα βάλουμε πάλι σούβλες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα στείλετε SMS για να μετακινηθείτε

Όσον αφορά στη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, εν αναμονή και την πρότασης που αναμένεται να κάνει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση είναι θετική στην αρχική εισήγηση για να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς. 

Κορωνοϊός: Έξοδοι από το σπίτι για μία ώρα - Έρχεται χρονικός περιορισμός

Σημείωσε για μια ακόμα ότι φέτος το Πάσχα των Ελλήνων θα είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως όπως είπε σημασία έχει να είμαστε υγιείς και θα γιορτάσου,με παραδοσιακά το Πάσχα του χρόνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top