Σταϊκούρας: Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις θα μπουν στα μέτρα στήριξης

Για μείωση του ΑΕΠ έως 3% το 2020 λόγω κορωνοϊού έκανε λόγο ο ΥΠΟΙΚ

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα «παγιδευτεί» φέτος σε ύφεση, λόγω του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι, επεσήμανε  πως οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ, που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Eurogroup κάνουν λόγο στο βασικό τους σενάριο για ύφεση 5% στην Ευρώπη και στο ακραίο σενάριο για συρρίκνωση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 9%.

Αυτό είναι το νέο πακέτο μέτρων για  600.000 επιχειρήσεις και εργαζόμενους 

Στην Ελλάδα, όπως είπε, οι επιπτώσεις θα είναι ηπιότερες καθώς η βασική εκτίμηση είναι για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1% με 3%. 

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις που δεν υφίστανται πλήγμα από τον κορωνοϊό, οπότε στην αναθεωρημένη λίστα με τους ΚΑΔ που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, θα είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ενεργοποιηθεί και το μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», ενός μηχανισμού χορήγησης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Τέλος, σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, σε ανακοίνωσή του, ο ΥΠΟΙΚ ζήτησε από τις τράπεζες αναστολή των χρεωλυτικών δόσεων έως τον Σεπτέμβιο για συνεπείς δανειολήπτες και επιχειρήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top