Τσακαλώτος: Να στηρίξει η κυβέρνηση το «ευρωομόλογο του κορωνοϊού»

«Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα είχε πάρει πιο γρήγορα μέτρα»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Να στηρίξει το – λεγόμενο – «ευρωομόλογο του κορωνοϊού» καλεί την κυβέρνηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η έκδοση ευρωομολόγου είναι μια πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημερινό Eurogroup θα τεθεί στο τραπέζι το αίτημα έκδοσης ενός τέτοιου ομολόγου του λεγόμενου "Covid bond". Η Ευρωομάδα της Αριστεράς, μέσω του Αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη, έχει μάλιστα καταθέσει ήδη σχετική ερώτηση στην Commission. Το αίτημα αυτό στηρίζεται από την Ιταλία και την Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εξετάζει ήδη ως πρόταση», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Eurogroup: Πιστωτική γραμμή ESM για την αναθέρμανση της οικονομίας

Το σχέδιο είναι με το συγκεκριμένο ομόλογο, το οποίο θα εκδώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να χρηματοδοτηθούν όλες οι χώρες της ευρωζώνη, που υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της επιδημίας. Η Γερμανία, ωστόσο, διαφωνεί με την πρόταση αυτή.

Μπαίνουν και νέες επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

«Καλούμε τον κ. Σταϊκούρα να θέσει σήμερα αυτό το ζήτημα μετ' επιτάσεως. Και σε αυτό το αίτημα θα έχει την στήριξή μας. Παράλληλα, τον καλούμε να στηρίξει κάθε θέση για πιο επεκτατικά μέτρα, όπως το αίτημα  των υπολοίπων χωρών του νότου ο ESM να παράσχει δανεισμό χωρίς όρους και μνημόνια, παρότι αυτό το εργαλείο φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί ανεπαρκές. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει άμεσα πιο επιθετικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι επιχειρήσεις, χρειάζονται «ζεστό χρήμα» ώστε να μην υπάρξει μια νέα κρίση χρέους όταν εξέλθουμε της υγειονομικής κρίσης. Η  Ελλάδα οφείλει να δώσει μάχη προς αυτή τη κατεύθυνση», κατέληξε.

«Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα είχε πάρει πιο γρήγορα μέτρα»

Ο ίδιος, εξάλλου, μιλώντας χθες στο δελτίο του ΑΝΤ1, είπε πως πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα σε δραστικά μέτρα.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα σε δραστικά μέτρα. Αυτό εξάλλου θα έκανε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Παράλλξλα, επεσήμανε πως τα 533 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο (δηλαδήξ, τα 800 ευρώ για 1,5 μήνα) δεν είναι αρκετά και πως έπρεπε να καλυφθεί πλήρως ο μισθός των εργαζομένων

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top