Μπαίνουν και νέες επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Ανοικτό να υπάρξουν αλλαγές και στο αφορολόγητο

Τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει μέχρι στιγμής, αλλά έχουν ελάχιστο τζίρο, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για διεύρυνση των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατά 100, με απόφαση που θα υπογραφεί σήμερα ή την Τετάρτη.

Προς αύξηση του ορίου ανέπαφων συναλλαγών στα 50 ευρώ στην Ελλάδα 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης είπε ότι πολλές φορές ακούγονται εξωπραγματικά ποσά για «πακέτα» που λαμβάνονται από διάφορες χώρες, τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αναφέροντας ότι οι περισσότερες χώρες αποφασίσουν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, λέγοντας ότι στην Ελλάδα ήδη έχουμε υπερβεί αυτό το ποσοστό.

Νέο πακέτο μέτρων για επιχειρήσεις και τουρισμό

Όπως είπε, θα υπάρξει παρέμβαση και για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ θα υπάρξει πρόνοια και για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία. Προτεραιότητά μας να βρούμε πόρους και να τους δώσουμε στο υπουργείο Υγείας, όποτε ζητάει κάτι σε πέντε λεπτά υπογράφεται», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα ο ΥΠΟΙΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και στο όριο του αφορολόγητου, επισημαίνοντας πως θα αξιολογηθεί η εικόνα της αγοράς, καθώς και το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών που γίνονται, εν μέσω της κρίσης με την πανδημία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top